طرز تهیه آش دوغ آذری اصیل و خوش طعم

به گزارش اکسپرس بلاگ، آش دوغ آذری را تا به حال امتحان کرده اید؟ برای درست کردن آش دوغ آذری به مواد اولیه نسبتا ارزانی احتیاج داریم و مدت زمان آماده سازی این غذا خوشمزه نیز بسیار کوتاه است. از آنجایی که وعده های غذایی سبک، انتخاب خوبی برای عصرانه و یا شام تمام اعضا خانواده هستند، شما می توانید برای مثال، انواع آش ها، از جمله همین آش آذری و یا آش دوغ کردستان را به راحتی در منزل تهیه کنید.

طرز تهیه آش دوغ آذری اصیل و خوش طعم

در این مطلب، مواد لازم برای تهیه این آش آذری خوشمزه را در کنار دستور پخت و نکات طلایی آن را مرور می کنیم.

طرز تهیه آش دوغ آذری خوشمزه

مواد لازم برای 6 نفر
برنج نیم دانه ایرانی1 پیمانه
سیر1 بوته
پیاز رنده شده1 عدد
نخود1/5 پیمانه
گوشت چررخ کرده200 گرم
سیر له شده (یا ریز رنده شده)یک بوته
سبزی آش دوغنیم کیلو
تخم مرغ1 عدد
دوغ ترش (یا ماست ترش)2 کیلو
آب2 تا 2/5 لیتر

طرز تهیه

نکته: برای تهیه آش دوغ آذری خوشمزه و خوش طعم لازم است تا نخود را به مدت 24 ساعت خیس کرده و بعد از این زمان آن را بپزیم؛ این کار باعث دریافت نفخ حبوبات می شود.

  • ابتدا در ظرفی بزرگ برنج را به همراه تخم مرغ و دوغ به خوبی و آهستگی هم می زنیم. باید مراقب باشیم که دوغ یا ماست در هنگام هم زدن بریده و یا اصطلاحا گلوله ای شکل نشود.
  • سپس آب را اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم. مواد را به طور مکرر هم می زنیم و این کار را تا به جوش آمدن آب ادامه می دهیم.
  • پس از جوشیدن آب، به مدت یک الی دو دقیقه مواد را به خوبی هم می زنیم.
  • در ظرف را برداشته و نخودهای پخته شده را به مواد دیگر اضافه می کنیم.
  • در یک کاسه، پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده و نمک مخلوط می کنیم.
  • از مواد گوشتی به اندازه یک فندق برداشته و آن را به صورت توپ های کوچک قلقلی در می آوریم.
  • گوشت های آماده شده را داخل ظرف ریخته و به مدت یک دقیقه از هم زدن مواد، به دلیل شکل دریافت بهتر گوشت ها، خودداری می کنیم.
  • پس از گذشت چند دقیقه نوبت به اضافه کردن سیرهای له شده می رسد.
  • حال کمی به مواد زمان می دهیم و بعد از آن سبزی آش دوغ را اضافه می کنیم.
  • در آخر ادویه مورد نظر و نمک را به آش اضافه می کنیم و پس از 20 دقیقه آن را سرو می کنیم.

نکات طلایی برای خوشمزه تر شدن آش دوغ

اگر بخواهیم آش دوغ آذری فوق العاده ای داشته باشیم، می توانیم از فوت و فن های آشپزهای حرفه ای کمک بگیریم. این آش از جمله غذاهای محلی اردبیل است و در هر نقطه از ایران دستور پخت ویژه ای دارد. مدت زمان آماده سازی مواد اولیه آش و همچنین زمان پخت آن 2 ساعت است.

  • استفاده از سیر در ترکیب آش دوغ ضروری نیست.
  • در صورت تمایل می توانید برگ اسفناج را نیز به مواد سبزی آش اضافه کنید.
  • برای حفظ رنگ اصلی این آش (رنگ سفید) از اضافه کردن زردچوبه و سایر ادویه ها به جز نمک خودداری کنید.
  • دوغ محلی بهترین گزینه خواهد بود.
  • استفاده از برنج نیم دانه و ایرانی به بهبود کیفیت آش کمک خواهد کرد.
  • استفاده از قابلمه تفلون برای طبخ آش را فراموش کنید!
  • استفاده از تخم مرغ برای جلوگیری از بریده شدن آش را از قلم نیاندازید.
  • در طول مدت پخت آش، آن را مدام هم بزنید.
  • برای معطر شدن آش، حبه های سیر را در آب جوش مخلوط کرده و سپس به مواد اضافه کنید.

کلام آخر

انتخاب آش دوغ آذری به عنوان یکی از غذاهای محلی و بسیار محبوب برای تمامی وعده های غذایی امکان پذیر است. این آش از موادی بسیار ساده تشکیل شده و در نتیجه برای آماده سازی این آش نیازی به تجملات نیست. ایران به جهت دارا بودن موقعیت های اقلیمی مختلف، از تنوع بالایی در بخش غذاهای محلی برخوردار است. در صورتی که علاقمند به آش هستید، می توانید طرز تهیه آش رشته را نیز در انگیزه بخوانید.

آیا شما این آش را تا به حال در خانه تهیه کرده اید؟ تجربیات و ایده های خود را با ما در میان بگذارید؛ انگیزه پذیرای خلاقیت های شما خواهد بود.

گردشگری: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 7734

به "طرز تهیه آش دوغ آذری اصیل و خوش طعم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش دوغ آذری اصیل و خوش طعم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید